דף הבית > המתכון השבועי
פסטרמה בריאה
מצרכים:
1 פרפר חזה הודו
תמיסת מי מלח להשריה: כף כמו-סוכר: כף מלח גדושה
מעט טימין ורוזמרין
2 שיני שום כתושות
מרינדה שכוללת כל מה שעולה על דעתכן – פפריקה מתוקה, כורכום, מלח, דבש, עשבי טיבול כגון: טימין, רוזמרין, מעט שמן, סילאן, וסויה.
אופן ההכנה:

  • ממיסים בכוס מים רותחים את הסוכר והמלח. מוסיפים 2 כוסות מים בטמפרטורת החדר (כדי שהבשר לא יתבשל). שמים את הפרפר הודו במים הפושרים למשך 8 עד 24 שעות (לתהליך הזה קוראים brining -  והוא פותח את הבשר ושומר על עסיסיותו). לאחר ההשריה מוציאים את החזה מהמים, שוטפים ומנגבים ומשרים אותו בתוך המרינדה לשעה (לכל הפחות) לספיחת טעמים. צולים בתנור בחום של 1200 למשך שעה ושלושת רבעי השעה. (מומלצת צליה עדינה למרות שהאפקט של "על האש" החרוך מבחוץ לא יתקבל, אבל הדבר מונע ייבוש של החלקים הדקים
  •  
  • והחיצוניים).
  • חכו עד שמתקרר ואז תפרסו לפרוסות.
 
סלט עלי בייבי ופטריות
מצרכים:
חבילת עלי בייבי שטופים קטנה
1 גזרים קלוף
גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
סלסלת פטריות טריות פרוסות דק
מצרכים לרוטב:
1/3 כוס שמן זית (אפילו פחות), 1/3 כוס מיץ לימון, 1/4 כוס חומץ בלסמי
2 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב סויה
1 כף דבש או סילאן
אופן ההכנה:

  • מניחים בקערה את עלי הבייבי. בעזרת קולפן יוצרים סרטים דקים של גזר ומוסיפים לתוך הקערה. מוסיפים  פנימה את רצועות הגמבה והפטריות. מוזגים את חומרי הרוטב לתוך צנצנת, מנערים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. שופכים את הרוטב על הסלט כחצי שעה לפני ההגשה.
  •  
  • ניתן לפזר מעל 100 גרם של אגוזי מלך מוקפצים בחמאה (לא חובה).

עשרת הדברות למתחיל  
1500 קלוריות  
המלצה ל-6 ארוחות ביום
תפריטי שלד
תחליפים
רשימת קניות כדאית  
כניסה לפורום  
המתכון השבועי
עקרונות התוכנית  
קוגל תפוחי אדמה ללא שמן  
מאמרים מקצועיים  
חדשות

 אבחון דידקטי
ד"ר משה רז
050-7833108



ברוכים הבאים לחודש אב

עברנו את הצום,

עכשיו צריך להתכונן לאלו ולשנת תשפ"ב

שימו לב למאמר החדש

 


הנושא השבוע הוא:
סוף לסבל

 לידיעתכם

 המתכון השבועי: 
פסטרמה בריאה
סלט עלי בייבי ופטריות


שימו לב
הוספנו מדור "מאמרים מקצועיים"
בעיה כבדת משקל,
שיר-לי גולן

 

24/07/2009

 
12/02/2011

 


02/06/2012


23/05/2017

פותח ע"י סופטמדיה בניית אתרים