מרק מינסטרונה
המרכיבים (8-6 מנות):
2 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי עלים (כרפס), קצוצים דק
5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
½ כרוב לבן קטן, חתוך לרצועות דקות
8 שיני שום, כתושות
200-150 גרם נקניק קבנוס, פרוס דק (לא חובה)
4 עגבניות, מגוררות גס
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית מיורן
12-10 כוסות מרק בשר או עוף צח
100 גרם פסטה חלולה
אופן ההכנה:
-
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הירקות והשום ומאדים בסיר מכוסה. בוחשים לעתים תכופות.
-
מוסיפים נקניק, עגבניות, מלח, פלפל ומיורן. מערבבים היטב. יוצקים את ציר הבשר או המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-25 דקות.
-
מוסיפים את הפסטה ומבשלים עוד כ-15 דקות או עד שהירקות רכים.
|
|