דף הבית > המתכון השבועי

מתכונים לשבועות
פשטידת ברוקולי
חומרים:                                                 1 כף קמח
 אופן ההכנה:                                          תבלינים לפי הטעם
500 גר' ברוקולי קפוא                              מרתיחים את הברוקולי עד שיתרכך קלות, מסירים מהאש ומסננים.
1 בצל קצוץ                                            מוסיפים את הבצל הקצוץ,וביצה. מערבבים את המיונז עם אבקת
1 ביצה                                                   המרק והתבלינים, מוסיפים בהדרגה לתערובת תוך כדי בחישה.
2 כפות מיונז 5%                                     שמים בתבנית שרוססה בספריי שמן, אופים כ-45 דקות.
1 שקית אבקת מרק 10 טעם עוף
פשטידת דלורית
חומרים:                                                אופן ההכנה:
3 דלוריות קטנות                                     לקלוף את הדלוריות ולבשל אותן במי מלח עד שיהיו רכות,
3 ביצים                                                  לסנו ולערבב ביחד עם הביצים והגבינה, להוסיף הדייסיבית
1 קופסה גבינה לבנה ½%                         ולערבב. לצקת לתבנית או כלי חסין אש, לפזר למעלה את
2 משולשים מון בלאן 7%                         גבינת המון בלאן פרוסה לפרוסות דקות
 בטעם שוויצרי                                        לאפות בחום בינוני כ-1/2 שעה או עד לקבלת גוון זהוב.
2כפות דייסיבית
פשטידת פטריות ובצל
חומרים:                                                אופן ההכנה:
3 בצלים קצוצים דק                                 לרסס ספריי שמן בסיר ולטגן את הבצל והפטריות.
2 קופסאות פטריות מסוננות                       לאחר ההשחמה להוריד מהאש. להוסיף לסיר את תפו"א          
1 תפו"א מגורר                                       השמיר והעגבניות, אבקת המרק והתבלינים.
¼ כוס שמיר                                           לבחוש היטב ולהוסיף את הביצים תוך כדי בחישה.
2 עגבניות מגוררות גס                              לצקת לתבנית ולאפות בחום בינוני כ-45 דקות.
1 כף אבקת מרק פטריות
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
קישואים מוקרמים
חומרים:                                                אופן ההכנה:
2 קישואים                                              מערבבים את הגבינות עם התבלינים, פורסים הקישואים לפרוסות
2 עגבניות חתוכות לפרוסות                       ואופים אותם למשך 10 דקות בתנור בחום בינוני בתבנית עם
200 גר' גבינה לבנה ½%                          ספריי שמן. מניחים על התבנית שכבה של קישואים, עגבניות,
1 כף גבינה בולגרית 5% מגוררת                אורגנו,מכסים עם חלק מתערובת הגבינה, שוב קישואים,עגבניות
מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט,אורגנו            ואורגנו, מפזרים מעל פירורי הלחם ואופים בחום בינוני למשך
1 כף פירורי לחם                                     20 דקות נוספות.
מוס טונה
חומרים:                                                אופן ההכנה:
2 קופסאות טונה במים                               מערבלים במעבד מזון את כל המרכיבים פרט לג'לטין במשך כ-4
½ 1 כפות מיץ לימון סחוט                         דקות. בכלי נפרד מוסיפים ¼ כוס מים רותחים ואת שקית הג'לטין
בצל קטן מגורר                                        (14 גר'). מוסיפים את הג'לטין למוס.
4 כפות מיונז דיאטטי                                מערבלים במשך 2 דקות נוספות ומקררים מספר שעות לפני האכילה.
2 כפות קטשופ                                        מוסיפים עירית קצוצה ומערבבים.
½ כפית פלפל לבן,1/2 כפית מלח
1 גביע יוגורט דל שומן
1 שקית אבקת ג'לטין

עשרת הדברות למתחיל  
1500 קלוריות  
המלצה ל-6 ארוחות ביום
תפריטי שלד
תחליפים
רשימת קניות כדאית  
כניסה לפורום  
המתכון השבועי
עקרונות התוכנית  
קוגל תפוחי אדמה ללא שמן  
מאמרים מקצועיים  
חדשות

 אבחון דידקטי
ד"ר משה רז
050-7833108



חודש אייר טוב לרפואה
אני ה' רופאך


שימו לב למאמר החדש

 


הנושא השבוע הוא:
לקבל את עצמי

 לידיעתכם

 המתכון השבועי: 
מתכונים לשבועות

 


שימו לב
הוספנו מדור "מאמרים מקצועיים"
בעיה כבדת משקל,
שיר-לי גולן

 

24/07/2009

 
12/02/2011

 


02/06/2012


23/05/2017

פותח ע"י סופטמדיה בניית אתרים